Bagatin Akademija promiče važnost sporta i zdravlja

Bagatin Akademija promiče važnost sporta i zdravlja

Bagatin Akademija ove je godine sponzorirala Humanijadu SFZG 2019 koja se održala od 15. do 19. svibnja u Poreču.

Humanijada je međunarodni sportsko-edukacijski susret biomedicinskih fakulteta koji se održava još od 1993. godine. Svake godine čast organizacije dobiva pojedini fakultet, a ove godine titulu organizatora ponio je Stomatološki fakultet u Zagrebu. Sudionici događaja bili su studenti biomedicinskih fakulteta; studenti medicine, farmacije, stomatologije, veterine i edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije. Susret na kojem studenti i mladi doktori kroz sportska natjecanja promiču važnost sporta i zdravlja.

Sportovi u kojima su fakulteti imati priliku odmjeriti snage su nogomet, košarka, rukomet, odbojka, veslanje, plivanje, kros odbojka na pijesku, tenis i stolni tenis kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji.

Ovogodišnji organizator, Stomatološki fakultet, slavio je kroz čak 5 ekipa u polufinalu; ženska košarka, odbojka i rukomet te muška odbojka i rukomet. Nekoliko srebrnih i brončanih medalja ponijeli su kući kao divan rezultat i predivno sjećanje na još jedan pozitivan događaj mladih.

Cart