Facing the Future : Priče o IT-u

Facing the Future : Priče o IT-u

Konferencija Facing the Future: Priče o IT-u namijenjena je studentima tehničkih fakulteta, a održala se 7. studenog 2018. na FER-u. Iskustva drugih su neprocjenjiva i nedostupna u knjigama, a upravo ova konferencija za cilj je imala razmjenu iskustava poduzetnika i edukatora.

Edukacijski centar Bagatin Akademije, u suradnji s mobile i web development tvrtkom UndabotCentrom Karijera i Fakultetom elektrotehnike i računarstva, organizirao je besplatnu konferenciju za studente tehničkih fakulteta.

Brojna iskustva poduzetnika i edukatora iz prve ruke dala su odgovore na pitanje kako se istaknuti u jednoj od najvećih hrvatskih izvoznih industrija koja već godinama kontinuirano raste.

Sudjelovanje na konferenciji bilo je besplatno za sve studente, a u vremenu od 17.30 do 19.30h izmijenilo se 7 izvrsnih govornika.

Iva Gospodnetić – psihologinja te voditeljica Centra karijera na FER-u, Robert Šorn – voditelj razvoja classifieds proizvoda u Trikoderu, Davor Pukšić – voditelj ljudskih potencijala u mobile i web development tvrtki Undabot, Matej Sakoman – profesor psihologije, HR konzultant i edukator, Fran Mikuličić – korporativni consigliere, Luka Šlibar – product manager u Microblinku i Filip Paraman – Software Solutions Delivery Director.

Nije sve u CV-u: Što ti roditelji neće reći o odabiru karijere

Edukator: Iva Gospodnetić

Prilično je jasno da koncept “jedne karijere do penzije” kakav su poznavali naši roditelji više ne postoji. Pred tobom je niz različitih mogućnosti i prilika, ali uz izbor dolazi i strah zbog neizvjesnosti, pritisak da napraviš pravi izbor i stres od mogućnosti da si pogriješio. I što sad? Saznaj što sve učiniti kako bi se pripremio za sve izbore i odluke koji su pred tobom još za vrijeme studija.

Traženje posla ne znači slanje CV-a, potraga za karijerom započinje još na studiju. Važno je raditi i pod time se ne misli na posao nego na aktivnost – volontiranje, prakse, studentska natjecanja ili studentski poslovi – iskustvo se broji.

Strife for happiness

Edukator: Robert Šorn

Mali odmak od samog koda i pogled na širu sliku svega vezanog uz naš posao te razinu našeg zadovoljstva na istom.
I naravno strategiju kako pomaknuti sebe i druge te biti sretan, zadovoljan i motiviran.

Čut ćete kako reagirati u raznim situacijama i kako zauzeti stav koji će vas uvijek voditi naprijed i prema zadovoljstvu i sreći.

The importance of asking “Why?”

Edukator: Davor Pukšić

Što je zajedničko najvećim inovatorima i maloj djeci?

Velika većina inovacija kroz ljudsku povijest je nastala kao rezultat znatiželje – od grčkih filozofa pa sve do Elona Muska, najveća postignuća su nastala kao rezultat pitanja “Zašto?”. Zahvaljujući znatiželji, neprestano napredujemo u svim poljima primijenjene znanosti, od medicine do tehnologije.

Kada preispitujemo svijet oko sebe, učimo nove načine razmišljanja i rješavanja problema, baš kao što smo to radili kao mala djeca. Nažalost, kako odrastamo i postajemo sve zaokupljeniji svojom edukacijom i karijerom, sve su rjeđe situacije kada stanemo i preispitamo zašto radimo to što radimo. Uz sve druge obaveze, vrlo lako ulazimo u zonu komfora u kojoj ne razmišljamo previše o tome što, niti zašto nešto radimo.

Kroz ovu kratku priču proći ćemo proći kroz benefite postavljanja pitanja, neovisno o tome jeste li na faksu i učite, na poslu i programirate najnovije aplikacije ili razmišljate o otvaranju revolucionarnog startupa.

Psihologija uspjeha vs. Psihologija kukanja

Edukator: Matej Sakoman

Jeste li se ikad zapitali, dragi studenti, tko je budući poduzetnik ako ne kreativni odgovor na društvenu pasivnost i očaj?
To je osoba vizije i nade koja gleda naprijed, koja sanja i koja gradi!

On/a je određen psihologijom preuzimanja odgovornosti u svim okolnostima svog života!
Poduzetnik bez nade nije dobar poduzetnik.
Druga strana medalje je psihologija očaja!

Psihologija očaja može obuzeti pojedince, timove i čitave kompanije koji provode život, možemo reći “mimo sebe” dok bi život trebali živjeti punim plućima! Psihologija očaja može zamračiti čak i poduzetnički um kroz fenomen naučene bespomoćnosti! Poduzetnicima je iznimno važno razumjeti psihologiju očaja i psihologiju preuzimanja odgovornosti kao dva različita odgovora na vremenski period u kojem se nalazimo. Odgovor na očaj i pasivnost je psihologija preuzimanja odgovornosti koja jamči životni uspjeh i zadovoljstvo usprkos mnogim nedaćama – povratak sebi kroz vjeru, nadu i aktivno traženje rješenja!
Što ćete izabrati?

Either you get it, or you don’t”

Edukator:  Fran Mikuličić

Lanac je snažan koliko i najslabija karika. Isto je i s profesionalnim i osobnim uspjehom. Komunikacija je karika. Pravilo je jednostavno. Većina naših ciljeva, ishoda i želja uključuje druge ljude i bit će postignuti kroz suradnju s njima. Što vještije komuniciramo, bit ćemo uspješniji u svemu što radimo. Način na koji komuniciramo će nam ili pomoći ili odmoći u ostvarivanju onoga što smo si zapisali u naš karijerni kod.

Gosti predavači iz uspješnih IT tvrtki podijelit će svoja razmišljanja, savjete i iskustva, kao i svoje komunikacijske uspone i padove. I tada je sve na polaznicima. “Either they get it, or they don’t“.

Mi iz Bagatin Akademije dajemo sve od sebe da studenti postanu oni koji “get it”.

Edukatori

Predavač: Fran Mikuličić

Više o predavaču

Predavač: Matej Sakoman

Više o predavaču

Predavač: Iva Gospodnetić

Više o predavaču

Predavač: Robert Šorn

Više o predavaču

Predavač: Davor Pukšić

Više o predavaču

Cart